Ψήφισμα για την αποπομπή εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής από το Δημοτικό Συμβούλιο

Νομοθετική ρύθμιση για τον εξοβελισμό εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και για την απαγόρευση συμμετοχής τους εφεξής στις εκλογές, ζητεί από την Πολιτεία το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας, με ομόφωνο ψήφισμά του. Το κείμενο του ψηφίσματος, το οποίο εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2/12/2020, έχει ως ακολούθως:
«Μετά από μια διαδικασία που διήρκεσε 5,5 χρόνια -και μετά από μία επίπονη και εργώδη προσπάθεια των δικαστών, εισαγγελέων και ανακριτών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση- η δικαιοσύνη αποδόθηκε: Η Χρυσή Αυγή κρίθηκε ως εγκληματική οργάνωση και τα ηγετικά της στελέχη καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν για το συντονισμό και τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.
Η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης χαιρετίστηκε ως ιστορική εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, δίνοντας ένα αποφασιστικό και καίριο χτύπημα στο νεοναζιστικό κόμμα, μετά το τέλος πολιτικά που έδωσε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του τον Ιούνιο του 2019.
Το δημοτικό μας συμβούλιο, στο από 107/2020 ψήφισμά του, πριν από την ετυμηγορία του δικαστηρίου είχε τονίσει ότι «ενωμένος ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει ποτέ ξανά σε κανένα νεοναζιστικό μόρφωμα να απειλεί, να τρομοκρατεί, να ποτίζει με δηλητήριο την πολιτική και κοινωνική ζωή. Σε συνέχεια της με αρ. 257/2013 πράξη του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ο Δήμος Γλυφάδας καλεί εκ νέου όλους τους συμπολίτες μας να πρωτοστατήσουν σε κινήσεις που προστατεύουν τη δημοκρατία και σε διαρκή αγώνα ενάντια στο φασισμό».
Θέλουμε να τονίσουμε για μία ακόμα φορά το κάλεσμα εγρήγορσης στους συμπολίτες μας. Θέλουμε να ζητήσουμε παράλληλα από την Πολιτεία να λάβει τα μέτρα εκείνα που θα κόψουν κάθε εναπομείναντα δεσμό των μελών της Χρυσής Αυγής με την πολιτική ζωή του τόπου.
Πρώτον, με νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές για πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Δεύτερον, με νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει τον εξοβελισμό των στελεχών και μελών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και από την τοπική αυτοδιοίκηση, δηλαδή από τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Οι τοπικές κοινωνίες δεν μπορούν να εκπροσωπούνται από ανθρώπους που συμμετείχαν και υποστηρίχθηκαν από ένα κόμμα που καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση.
Καλούμε την κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβουν την απαιτούμενη νομοθετική πρωτοβουλία, την οποία το δημοτικό μας συμβούλιο ομόθυμα θα υποστηρίξει».

copyrights © 2018 Evolution Projects