Η Γλυφάδα αγκαλιάζει τα παιδιά με αυτισμό και τους προσφέρει ουσιαστική και ποιοτική εκπαίδευση σε ένα σχολείο «κόσμημα»

Κοινωνική αλληλεπίδραση, κοινωνική ένταξη, κοινωνική αποδοχή, κοινωνική επιβράβευση, μα πάνω απ΄όλα κατανόηση και αγάπη. Αυτά χρειάζονται τα παιδιά με αυτισμό για να πιστέψουν στις δυνάμεις και στις ικανότητές τους και να «ανθίσουν». Και αυτά θα βρουν πολύ σύντομα σε ένα ειδικό σχολείο «κόσμημα» στη Γλυφάδα.
«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, στη Γλυφάδα μας υπάρχει ένα φως ελπίδας και αισιοδοξίας. Είναι το φως που εκπέμπει το σύγχρονο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, υψηλής ποιότητας σχολείο ειδικής αγωγής που δημιουργούμε στην πόλη μας, που θα δώσει χαρά και ελπίδα σε όλα τα παιδιά», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Σήμερα, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, θέλουμε να πούμε στην περήφανη μαμά που έκανε την παρακάτω ανάρτηση - και σε κάθε μητέρα και πατέρα παιδιού με αυτισμό - ότι είμαστε εδώ για να δώσουμε τις λύσεις που αξίζουν τα παιδιά αυτά και τις ίσες ευκαιρίες που δικαιούται κάθε παιδί». Δείτε τι είχε γράψει η μαμά του Γιάννη:
«Δεν πρέπει να παρακαλάμε για να γράψουμε το παιδί μας σε σχολείο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την απόγνωση μου όταν ο Γιάννης ήταν 10 ετών και δεν έβρισκα ειδικό σχολείο να τον γράψω... Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ακόμα και σήμερα μετά από δεκατρία χρόνια γονείς τρέχουν από δήμο σε δήμο ή ακόμα και σε άλλη περιφέρεια και παρακαλάνε για μια θέση σε ειδικό σχολείο».

copyrights © 2018 Evolution Projects