ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: ΜΗΝΙΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ - ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Επαμεινώνδα 30 & Α. Τριάδας

Τ: 2109641298

Μ: library@glyfada.gr

 

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται το πρόγραμμα σταθερών και περιοδικών δράσεων, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας, που στεγάζεται στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30 & Αγ. Τριάδος).  

Η βιβλιοθήκη διαθέτει αναγνωστήριο 20 θέσεων, 15.000 τόμους βιβλίων και 35 τίτλους περιοδικών, έχει 6.150 μέλη και λειτουργεί ως δανειστική (2 βιβλία για 15 ημέρες). Το ωράριο λειτουργίας της βιβλιοθήκης είναι Δευτέρα και Πέμπτη 8:30 – 17:30, Τρίτη και Τετάρτη 9:30 – 16:00 και Παρασκευή 8:30 – 19:30. Παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, για πλοήγηση των αναγνωστών και εξυπηρέτηση των αναγκών τους, στον ειδικά διαμορφωμένος χώρος των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σημειώνεται πως:

 • Τα νέα της Βιβλιοθήκης ανακοινώνονται στην σελίδα της στο Facebook «Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας».
 • Η συμμετοχή σε όλα τα προγράμματα είναι ελεύθερη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος. Για τον λόγο αυτό, απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής, ενώ θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και θα διατίθεται έντυπο συμμετοχής. O μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στις δραστηριότητες είναι (20) ενώ ο ελάχιστος (4).
 • Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείτε με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας στο τηλέφωνο: 2109641298 και το email: library@glyfada.gr.
 • Τις ημέρες που θα πραγματοποιούνται οι δραστηριότητες ο χώρος δεν θα λειτουργεί ως αναγνωστήριο ή για δανεισμό την ώρα των δραστηριοτήτων, ώστε να μην διαταράσσεται η διαδικασία.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2020 – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

 

ΣΟΥ ΧΑΡΙΖΩ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Καθημερινά

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας σας δωρίζει ένα βιβλίο σε κάθε της μέλος, στην προσπάθεια της να εντάξει τη λογοτεχνία στην καθημερινή μας ζωή. Πρόκειται για μια πράξη προσφοράς, αλληλεγγύης και επικοινωνίας που έχει σκοπό να αναδείξει την ανάγνωση ως ένα όχημα μάθησης, ψυχαγωγίας και προσωπικής προόδου, μέσα από το οποίο θα προωθηθεί η υπόθεση της παιδείας και του πολιτισμού.

 

 

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Η Λέσχη Φιλαναγνωσίας Ενηλίκων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας, συνεχίζει τις συναντήσεις της  στον χώρο του αναγνωστηρίου,  με συντονίστρια την φιλόλογο και Επ. Δ/ντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, κα. Μαναίου Ελένη.

Το πρόγραμμά της διαμορφώνεται ως έξης:

 • Δευτέρα 9 Μάρτιου 2020 και ώρα 16:00 έως 17:30.
 • Δευτέρα 23 Μάρτιου 2020 και ώρα 16:00 έως 17:30.

 

 • Δευτέρα 13 Απριλίου 2020 και ώρα 16:00 έως 17:30.
 • Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 και ώρα 16:00 έως 17:30.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Η Βιωματική Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας, συνεχίζει και φέτος την δράση της.  Η Λέσχη απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και την συντονίζει η συγγραφέας παιδικών βιβλίων κα. Ζωή Φράγκου Καρούτζου.

Το πρόγραμμά της διαμορφώνεται ως έξης:

 • Πέμπτη 5 Μάρτιου 2020 και ώρα 16:00 έως 17:30.
 • Πέμπτη 2 Απριλίου 2020 και ώρα 16:00 έως 17:30.

 

 

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Στον χώρο του αναγνωστηρίου συνεχίζονται και οι συναντήσεις της Σχολή Γονέων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας, όπου εστιάζει στα τέσσερα σημεία της ψυχικής υγείας των παιδιών μας μέχρι και τα 18 έτη τους. Η ομάδα γονέων αποτελείται από μέγιστο αριθμό 30 μελών και τη συντονίζει η εξειδικευμένη παιδοψυχολόγος και λογοπαθολόγος κα. Χριστίνα Μπογιατζή. Κάθε συνάντηση διαρκεί  90 λεπτά και έχει συγκεκριμένη θεματολογία, η οποία διαμορφώνεται από την συντονίστρια ανάλογα με τις προκύπτουσες ανάγκες των γονέων.

Το πρόγραμμά της διαμορφώνεται ως έξης:

 • Πέμπτη 19 Μάρτιου 2020 και ώρα 16:00 έως 17:30.
 • Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 και ώρα 16:00 έως 17:30.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΡΑΦΗΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Εργαστήρι Γραφής Αρχαρίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας, υπό την καθοδήγηση της δημοσιογράφου κα. Γεωργία Βαμβακερού, συνεχίζει τις συναντήσεις του στον χώρο του αναγνωστηρίου. Το Εργαστήρι επικεντρώνεται στις βασικές αρχές της συγγραφής, στη δημιουργία και την αφήγηση ιστοριών. Το Εργαστήρι επισκέπτονται πολύ συχνά διακεκριμένοι συγγραφείς και δημοσιογράφοι.

Το πρόγραμμά της διαμορφώνεται ως έξης:

 • Παρασκευή 27 Μάρτιου 2020 και ώρα 18:00 έως 19:30.
 • Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 και ώρα 18:00 έως 19:30.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

23 Απρίλιου 2020 - Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Έχεις βιβλία τα οποία θα μπορούσες απλά να τα χαρίσεις για να τα διαβάσει και άλλος κόσμος; Είτε γιατί τα διάβασες και σου άρεσαν, είτε γιατί δεν σου άρεσαν αλλά μπορεί να αρέσουν σε κάποιον άλλον;  Ένα βιβλίο είναι πάντα χρήσιμο και δεν του αξίζει να κάθεται χωρίς να διαβάζει κανείς, απλά για να πιάνει χώρο σε μια βιβλιοθήκη. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας λοιπόν, στην προσπάθεια της να «ελευθερώσει» την λογοτεχνία, ξεκινάει μια νέα δράση. Έναν ας πούμε «λογοτεχνικό ακτιβισμός».

 

Πως θα γίνει αυτό;

Ακολουθώντας τα εξής βήματα:

 1. Επιλέγεις ένα ή περισσότερα βιβλία από αυτά που έχεις αφήσει πολύ καιρό σε κάποιο ράφι στο σπίτι.
 2. Τα φέρνεις μαζί σου στην βιβλιοθήκη.
 3. Τα καταχωρούμε στο όνομα σου και τους δίνουμε από ένα μοναδικό κωδικό.

Σου δίνουμε μια αυτοκόλλητη ετικέτα για κάθε βιβλίο, την οποία και θα κολλήσεις στην πρώτη τους σελίδα, συμπληρώνοντας πάνω τον κωδικό τους. Στην ετικέτα αναγράφεται σε ένα μικρό κείμενο, η λογική της όλης διαδικασίας, ώστε να την γνωρίζει ο κάθε κάτοχος του βιβλίου.

Το κείμενο αυτό λέει:

«Μόλις έπιασες στα χέρια σου ένα ελεύθερο βιβλίο. Δεν χάθηκε και κανείς δεν το ξέχασε εδώ. Μπορείς να το πάρεις μαζί σου!  

Το βιβλίο αυτό προέρχεται από μια προσπάθεια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας να εντάξει τη λογοτεχνία στην καθημερινή μας ζωή. Πρόκειται για μια πράξη προσφοράς, αλληλεγγύης και επικοινωνίας που έχει σκοπό να αποδεσμεύσει την τιμή από την πραγματική αξία ενός βιβλίου και να δημιουργήσει ένα δίκτυο ανταλλαγής ιδεών και αξιών. Γιατί οι ιδέες είναι άφθαρτες. 

Γι' αυτό, λοιπόν, αν θέλεις να συμμετέχεις σε αυτήν την πρωτοβουλία. Πάρε αυτό το βιβλίο μαζί, διάβασέ το κι έπειτα ελευθέρωσε το κι εσύ σε κάποιον άλλο κοινόχρηστο χώρο, ώστε να φτάσει στα χέρια και του επόμενου αναγνώστη.

Θέλουμε μόνο να σε παρακαλέσουμε, να στείλεις ένα email στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ στην διεύθυνση LIBRARY@GLYFADA.GR αναγράφοντας τον κωδικό του βιβλίου και εξηγώντας πως και που το βρήκες. Μετά διάβασε το και απελευθέρωσε το ξανά!»

 1. Απελευθερώνεις τα βιβλία σου όπου εσύ επιλέξεις. Σε σταθμούς μετρό, σε παιδικές χαρές, σε πάρκα, σε καφέ ή όπου αλλού μπορείς να σκεφτείς πως εκεί υπάρχει μια πιθανότητα να το βρει κάποιος ο οποίος θα ενδιαφερθεί για το βιβλίο και θα το πάρει.
 2. Ελπίζοντας πως το βιβλίο σου θα βρεθεί, πως ο νέος κάτοχος του θα ακολουθήσει τη διαδικασία, θα μας στείλει το email, θα το διαβάσει και θα ελευθερώσει ξανά, από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας, θα μπορείς παρακολουθείς το ταξίδι του ελεύθερου πια βιβλίου σου, μέσα στον χρόνο!

                                                           

Ελευθερώνοντας ένα βιβλίο να  ταξιδέψει, είναι σαν να ελευθερώνεις ένα μπουκάλι με το μήνυμα σου στον ωκεανό!

Σας προσκαλούμε, αλλά και σας προκαλούμε λοιπόν, να ελευθερώσετε κάποια από τα βιβλία της βιβλιοθήκη σας και μαζί να παρακολουθήσουμε το ταξίδι τους!

 

 

copyrights © 2018 Evolution Projects